TřebíčDnes.cz
TřebíčDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Třebíčský deník - zprávy

Z regionu

Třebíčský deník - zprávy Zdroj: Třebíčský deník - zprávy |

Na zámek v Náměšti musí lidé o víkendu pěšky. A se vstupenkou na závody

2. 5. 2024 | Komplikace čekají o víkendu na návštěvníky zámku v Náměšti nad Oslavou. Kvůli automobilovým závodům Zámecký vrch bude silnice k zámku zavřená. Navíc si budou muset koupit vstupenku. Peníze jim vrátí při odchodu.

To nejlepší z leteckého dne v Náměšti: ukázka boje, manévry, hašení požáru

1. 5. 2024 | V akční premiéře před zraky veřejnosti se na Dni otevřených dveří letiště Náměšť představily vrtulníky Viper a Venom. Kromě nich však diváci viděli také manévry helikoptéry Black Hawk, ukázku hašení požáru, těžkou pozemní techniku a mnohem víc. Prohlédněte si výčet i ukázky toho nejzajímavějšího ze Dne otevřených dveří letiště Náměšť.

Náročný den pro hasiče na Vysočině. Zasahovali u devatenácti požárů

1. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ U více jak devadesáti událostí zasahovali v úterý hasiči na Vysočině. „Poslední dubnový den byl pro nás opravdu velmi náročný. Ve více než třech desítkách případů jsme odstraňovali stromy a větve, které padly na komunikace a bránily tak plynulému provozu,“ informovala mluvčí hasičů Petra Musilová.

Den otevřených dveří na letišti v Náměšti. Piloti předvedli své umění

1. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Po šesti letech otevřela své brány letecká základna v Náměšti nad Oslavou. Na Den otevřených dveří si vojáci z 22. základny vrtulníkového letectva připravili pro zájemce ukázky vojenské techniky i zásahů. Podívejte se na záběry z místa. Část pogramu však omezilo počasí.

Dostavba Dukovan: společnosti předaly nabídky, Evropská komise dala razítko

30. 4. 2024 | Společnosti EDF a KHNP podaly své závazné nabídky na stavbu až čtyř jaderných reaktorů v České republice. Zástupci francouzské EDF přinesli dokumenty do centrály společnosti ČEZ v úterý ráno, představitelé korejské KHNP odevzdali svou nabídku v pondělí. ČTK o tom v úterý informoval ČEZ. Detaily nabídek ještě po nějakou dobu nebudou veřejné, nyní je bude ČEZ analyzovat. O vítězi tendru i o tom, kolik jaderných bloků se v bude v Česku v budoucnu stavět, by se mělo rozhodnout do léta. První z nich ...

Zákaz ohňů na Vysočině. Lidé mohou pálit čarodějnice bez omezení

30. 4. 2024 | I přes varování meteorologů před vyšším rizikem vzniku požáru na Vysočině nevydá kraj zákaz rozdělávání ohňů. Čarodějnické akce, které si organizátoři naplánovali, zůstávají v platnosti.

Jak správně pálit čarodějnice. Hasiči na Vysočině radí, jak na to

30. 4. 2024 | V předvečer prvního máje se budou pálit čarodějnice. Lidé o Filipojakubské noci z 30. dubna na 1. května zapalují ohně jako ochranu proti létajícím čarodějnicím. Hasiči z Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina radí, jak to udělat bezpečně.

Den otevřených dveří na letišti v Náměšti: unikátní ukázky i komplikace na cestě

30. 4. 2024 | /PŘEHLEDNĚ/ Prvního května se opět po dlouhé době otevřou pro lidi brány letiště v Náměšti nad Oslavou. Vojáci z 22. základny vrtulníkového letectva připravili pro zájemce o vojenskou techniku Den otevřených dveří. Deník vám přináší přehled toho nejdůležitějšího z programu i cesty na letiště.

Výstavba domů v Okříškách drhne. Lidé i městys odmítli bytovky v klidné ulici

29. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Hned na třech místech měla v Okříškách vzniknout další zástavba určená pro bydlení. Záměry se však potýkají s několika úskalími. Proti jednomu projektu se postavili lidé i městys. Ten ale chystá i vlastní výstavbu.

Počasí na Vysočině opět ovlivňuje saharský prach, může srazit očekávané teploty

28. 4. 2024 | /VIDEO/ Počasí na Vysočině v neděli opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, se kterou nepočítaly meteorologické modely. Může tak snížit očekávané maximální teploty, které se mají pohybovat okolo pětadvaceti stupňů.

Zákaz předjíždění pro kamiony: nově na dálnici D1 mezi Jihlavou a Meziříčím

27. 4. 2024 | Na dálnici D1 pokračuje osazování značek, které zakazují předjíždění kamionů. Od sobotního dopoledne je taková i na dálnici D1 na Vysočině, a to na 140. kilometru ve směru na Prahu.

Ikonická zřícenina na skále i moře, které zkamenělo. Poznejte obec na Vysočině

27. 4. 2024 | /VIDEO, FOTO/ Jen pár zdí zbylo z hradu, který kdysi dobyli husité. Pod zříceninou na skálách je další zajímavost - kamenné moře. Tím vším se pyšní obec, kterou hledáme tentokrát. Deník si pro vás připravil unikátní videokvíz. Vyzkoušejte si, jestli podle záběrů poznáte, kde jsme natáčeli.

Střední školy v Třebíči se promění. Získají nové obory, budovu i název

27. 4. 2024 | Zajímavých změn se dočkají krajské střední školy v Třebíči. Přibudou nové obory, zvýší se kapacita a jedna škola změní i název.

Poslední mrazivé ráno na Vysočině: rekordy padly v Jihlavě i Třebíči

26. 4. 2024 | Zřejmě do posledního mrazivého rána se probudili lidé v pátek na Vysočině. Teploty klesaly pod mínus čtyři stupně a rekordy padaly na Jihlavsku i v Třebíči. Mráz ale udeřil i na dalších místech Vysočiny. Nejchladněji bylo v Jihlavě a Velkém Meziříčí.

Stromy padly k zemi, brzy se začne kopat. U zámku v Třebíči bude ztížený průchod

26. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Poté, co v zámeckém parku v Třebíči skončili svou práci dřevorubci, přijdou na řadu výkopové práce. Některá místa budou zřejmě uzavřená. Ovlivní to i turistickou sezonu. Poslední akce, která zažije ještě původní podobu parku, bude Gladiator Race.

Pátá nemoc na vzestupu. Děti letos na Vysočině trápí infekce s vyrážkou

25. 4. 2024 | Hygienici na Vysočině sledují letos na jaře u dětí a mladistvých nárůst počtu případů páté a šesté nemoci. Stejně jako syndromu ruka, noha, ústa. Jen za první měsíce letošního roku je případů dvakrát více než za celý loňský rok.

VIDEO: Jednou skautem, vždycky skautem. Ukazuje to výstava na zámku v Třebíči

25. 4. 2024 | Muzeum Vysočiny Třebíč ve středu slavnostně otevřelo výstavu S lilií a bez lilie. Ta mapuje sto let skautingu v Třebíči.

Výluka začíná, vjezd zakázán. Cestující zaskočila značka u nádraží v Náměšti

25. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Značně komplikované je nyní parkování u železniční stanice v Náměšti nad Oslavou. Přímo u něj je plocha, kde lidé dříve nechávali auta a dále pokračovali vlakem. U ní se však náhle objevila značka Zákaz vjezdu. A to v době, kdy začíná velká výluka na Brno.

Vojákům z Náměště pomáhali Ondřej Synek a Jakub Holuša udržet fyzičku

24. 4. 2024 | Trénink s trojnásobným olympijským vítězem Ondřejem Synkem a medailistou z mistrovství světa Jakubem Holušou si vyzkoušeli vojáci z 22. základny vrtulníkového letectva Náměšť nad Oslavou.

Při dlouhé výluce na Brno pojedou některé vlaky v jiných časech

24. 4. 2024 | Téměř osmiměsíční výluka na Brno začne v úterý 30. dubna. Kromě nutnosti přesedat na autobus, se změny dotknou také časů odjezdů a příjezdů některých vlaků.



Zpravodajství TřebíčDnes.cz

Společnost Elektrárna Dukovany II ze Skupiny ČEZ obdržela doplněné nabídky od uchazečů na stavbu nového jaderného zdroje v Dukovanech

Společnost Elektrárna Dukovany II (EDU II), stoprocentní dceřiná společnost ČEZ, obdržela doplněné nabídky na stavbu nového jaderného zdroje v Dukovanech. Dodavatelé předložili aktualizovanou nabídku na pátý blok Dukovan i na další tři bloky. ...

Filmovou tvorbu na Vysočině kraj podpoří dotací

Milionem korun podpoří Kraj Vysočina propagaci regionu audiovizuální tvorbou. Mimořádná dotace poputuje příspěvkové organizaci Vysočina Tourism. "Prim ...

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl výkon 513 MW, poprvé v historii

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku - špičkově až 513 MWe. Právě třetí výrobní blok ze čtyř duk ...

Kraj Vysočina začal s výstavbou Společného depozitáře v Pelhřimově

Velká část cenných archeologických nálezů a historických artefaktů z Vysočiny bude v budoucnu uložena na jednom místě, ve Společném depozitáři v Pelhř ...

Kraj Vysočina letos opět přispěje městům s památkami Unesco

Významné výročí si letos připomenou ve Žďáru nad Sázavou. Za poutním kostelem sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře přijíždějí návštěvníci z celého svět ...



Čtvrtek 2.5.2024
Kraj Vysočina
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes